Два літаки АН-32П протягом двох тижнів допомагали гасити катастрофічні пожежі на півдні Туреччини. Вони працювали над Анталією та Іспартою — здійснили 120 вильотів і скинули 992 тонни води.

Як повідомив перший заступник начальника авіаційного загону Костянтин Коломін, умови роботи були непростими через те, що пожежі гасили в горах, але із завданнями впоралися. Куди скидати воду, вказували турецькі лісники, які були в кожному літаку.

Зустрічав екіпажі голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін. Він привітав рятувальників із поверненням і зазначив, що вся Україна ними пишається, а громадяни Туреччини завжди будуть вдячні за неоціненну допомогу і врятовані домівки. «Більш ніж два тижні тому ви вирушили на допомогу до Туреччини, яка потерпала від масштабних лісових пожеж.

Прекрасна країна була охоплена полум’ям, люди втрачали свої домівки. В цей важкий час наша країна об’єдналася з усім світом і простягнула руку допомоги турецькому народові. Дякую вам, що повернулися додому цілими й неушкодженими», — сказав Микола Чечоткін.

Чернігівська область.