Спостерігати за цим можна буде 24 серпня о 22.00 за місцевим часом (25 серпня о 5.00 за київським часом).  

«Буде красиво і символічно. Хочемо, щоб, дивлячись на цей прекрасний і могутній водоспад, кожен міг подумати про енергію і непереборну життєву силу української незалежності. Ми раді розділити цей великий день з нашими канадськими друзями!» — прокоментував посол України у Канаді Андрій Шевченко, інформує «Європейська правда».

Крім того, до Дня незалежності прапор України підніме мерія столиці країни Оттави, а також низка інших канадських міст, зокрема Едмонтон, Канора, Вінніпег, Фредериктон, Кінгстон. В Едмонтоні його кольорами також підсвітять міст «Хай Левел», а у Фредериктоні — будівлю мерії.

Нагадаємо, що у Києві на урочистостях до Дня Незалежності та на саміті «Кримської платформи» Канаду представлятиме спікер Сенату Джордж Ф’юрі.

А посол України у Чеський Республіці Євген Перебийніс повідомив, що після кількох чеських міст, які прийняли рішення підняти 24 серпня над меріями прапор України, своє слово сказала і столиця. «Увечері на День Незалежності України на знак солідарності з українським народом «синьо-жовтою» стане празька домінанта — Петршінська вежа. Щиро дякуємо меру Праги Зденєку Гржібу за це рішення!» — написав посол у Фейсбуці.