Установлено й точну їхню кількість — 14 людей, вік яких від 29 до 79 років. Трагедій такого масштабу в країні досі не було.

На позачерговому засіданні уряду міністри охорони здоров’я та внутрішніх справ доповіли, як просувається розслідування причин виникнення пожежі. Кілька країн НАТО запропонували владі свою допомогу, й її було прийнято. У Тетово вже прибули експерти, які мають величезний досвід у розслідуванні таких пожеж.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, опозиція зажадала негайної відставки не тільки міністра охорони здоров’я, а й усього уряду. Портал Zoom.mk. інформує, що Зорану Заєву нагадали, що ще до пуску лікувального закладу в експлуатацію економічний директор лікарні Артам Етемі сигналізував: «Під час будівництва модульного лікувального закладу, який вівся прискореними темпами, були допущені помилки, і підрядник має їх усунути». Але його ніхто не захотів слухати. І 14 квітня будівельна компанія, міністерство охорони здоров’я та лікарня підписали приймально-здавальний акт. Опозиція також «розкопала», що на швидкому початку роботи лікувального закладу наполягав один з віце-прем’єрів. Він, за їхнім твердженням, був пов’язаний з керівниками будівельної компанії і діяв у їхніх інтересах.

Міністр охорони здоров’я Північної Македонії Венко Філіпче спростував ці обвинувачення. За його словами, під час зведення модульної лікарні будівельниками були дотримані всі суворі стандарти та процедури, передбачені при зведенні таких об’єктів. Він висловив готовність свого відомства прозоро й активно співпрацювати зі слідчими органами. Міністр заявив, що готовий негайно піти у відставку, якщо буде доведено хоча б найменша частина провини його відомства в цій трагедії. Але наголосив, що треба дочекатися висновків експертів або слідчих.