Про це йшлося на зустрічі спеціального уповноваженого Федерального уряду Німеччини з питань трансформації вугільних регіонів України Станіслава Тілліха з представниками обласної влади Донеччини та керівництвом міста.

Під час відвідання Мирнограда Станіслав Тілліх наголосив, що цей візит він розглядає як важливий крок з точки зору стратегічного планування майбутнього співробітництва між Україною та Німеччиною у сфері трансформації вугільних регіонів. «Німеччина вже пройшла шлях трансформації вугільної галузі, тому готова ділитися досвідом із Україною з метою уникнення можливих помилок, - зазначив він. - На прикладі досвіду пілотних громад Мирнограда Донецької області та Червонограда Львівської області буде розроблено концепцію, яку надалі застосують до інших вугільних регіонів і державних шахт України. Йдеться про трансформацію вугільної галузі на соціально прийнятних умовах, зокрема, про створення нових виробництв, розвиток соціальної сфери, інфраструктури, вирішення питання екології. Цей процес триватиме роками, а, можливо, й десятиліттями».

Заступник голови Донецької облдержадміністрації Денис Клюшников, який взяв участь у зустрічі, зазначив, що питання трансформації вугільних регіонів має вкрай важливе значення для країни і, передусім, для Донецької області, в якій від стабільної діяльності державних шахт залежить добробут не тільки 10 територіальних громад із населенням майже 400 тисяч осіб, а й усього регіону. На сьогодні існує нагальна необхідність у структурній перебудові вугільної галузі та соціально-економічній трансформації вугільних регіонів.

«Реалізація пілотного проекту в Мирнограді стане початком процесу трансформації вугільних територій у Донецькій області, досвід якого можна поширити й на інші вугільні регіони України... Облдержадміністрація забезпечить всебічну підтримку та супровід реалізації цього проекту», - сказав Денис Клюшников.

На знімках: під час зустрічі спеціального уповноваженого Федерального уряду Німеччини з питань трансформації вугільних регіонів України Станіслава Тілліха з представниками обласної влади Донеччини та керівництвом міста.

Фото прес-служби Донецької облдержадміністрації.