Сторони обговорили прогрес у виконанні структурних «маяків» у рамках Програми «Стенд-бай» та питання, які ще залишились, зокрема, забезпечення незалежності Національного банку та антикорупційних органів, повідомив Урядовий портал.

«Фонд є одним із ключових партнерів України для відновлення економіки країни та забезпечення макроекономічної стабільності. Протягом року ми багато співпрацювали для досягнення позитивного результату. Сподіваюсь, що під час цієї місії ми зможемо якнайшвидше вирішити питання, які ще залишилися на порядку денному», — сказав міністр.

Також сторони обговорили важливість прийняття Верховною Радою України законопроекту 5600, який створює додатковий ресурс для бюджету-2022.

Місія продовжить роботу протягом наступних тижнів. Представники фонду проведуть низку зустрічей із органами виконавчої влади України для оцінки досягнення цілей програми. Водночас буде сформовано подальші кроки для забезпечення сталого зростання української економіки, впровадження структурних реформ та подолання наслідків коронавірусної кризи. За результатами роботи місії очікується підготовка необхідних документів для першого перегляду спільної Програми «Стенд-бай» та розгляду Радою директорів МВФ.