Останні кілька місяців у соціальних мережах постійно з’являються відео, на котрих видно, як дикі кабани блукають Римом між автомобілями, що стоять у заторах, розгулюють тротуарами, нітрохи не зважаючи на людей. Їх навіть бачили під будівлею, де розташовано МЗС країни. На перехожих кабани поки що не нападають, але іноді видирають з рук сумки з продуктами. Є припущення, що тварини почали масово заходити в міста, коли вулиці спорожніли внаслідок пандемії.

Що робити з дикими тваринами, муніципальні служби не розуміють. Мер столиці Вірджинія Раджі, якій кабани підривали виборчу кампанію (за тиждень у Римі знову обиратимуть мера), на початку вересня подала до суду на очільника регіону Лаціо, переклавши на нього відповідальність за «масову і неконтрольовану» присутність кабанів у Римі.

Міністр сільського господарства Стефано Патуанеллі в середу назвав нашестя диких тварин «надзвичайною ситуацією, яка відчувається по всій країні». «Може скластися враження, що це відчувається тільки в муніципалітеті Рима, але, на жаль, це не так. Це проблема, про яку мені щодня доповідають усі регіональні радники, всі торгові асоціації всіх регіонів», — сказав він. Міністр зауважив, що «регіональна влада може забезпечити стримування популяції кабана» і повинна це робити, повідомляє «Європейська правда».

Фото: pravda.com.ua