«Це було б серйозною підтримкою діджитал-напряму в Україні. Ми впевнені, що будемо перші в Європі щодо реалізації всіх цифрових послуг. Ваш приїзд був би дуже добрим сигналом», — наголосив глава держави під час відеоконференції з представниками компанії Facebook, інформує Офіс Президента. Володимир Зеленський запропонував розглянути можливість відкриття офісу компанії Facebook в Україні.

«Ми прагнемо надавати найкращі послуги та підтримку нашим українським користувачам. Це відображається у різних діях компанії, включно з нещодавнім запуском Facebook AMBER Alert в Україні, і ми сподіваємось у майбутньому зміцнити нашу співпрацю», — зазначила зі свого боку головна операційна директорка компанії Facebook Шеріл Сендберг.

Президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна активно бореться з російською дезінформацією. Зокрема, він поінформував про досвід роботи Центру протидії дезінформації, який співпрацює з міжнародними партнерами нашої держави й допомагав протидіяти російському втручанню під час виборів у Молдові. Крім того, в Україні працює Центр кібербезпеки, який протидіє кібератакам, передусім з боку Росії.

Натомість віце-президент Facebook Нік Клегг повідомив, що завдяки оперативній роботі компанії у світі було зірвано 150 операцій, що стосувалися поширення дезінформації стосовно пандемії COVID-19 та впливали на суспільну думку, серед яких 18 — в Україні.

Володимир Зеленський також розповів про здобутки України у впровадженні цифровізації та нещодавні кроки української влади в напрямку вдосконалення податкового та правового режимів для IT-компаній. «Цифровізація —це пріоритет нашої держави. Це одна з крутих реформ, яка активно втілюється. Ми оцифровуємо сто відсотків державних послуг», — наголосив Президент і зазначив, що Україна стала першою країною у світі, яка прирівняла цифрові паспорти до звичайних. Крім того, завдяки єдиному порталу державних послуг «Дія» громадяни можуть скористатися сервісами електронного підпису та відкриття бізнесу.

За словами Володимира Зеленського, заплановано розширити перелік електронних послуг в Україні. «У нас є декілька амбітних цілей: це електронна митниця, це парламентські та президентські вибори, це цифровий перепис громадян України», — розповів він і наголосив, що ІТ-галузь у нашій країні активно розвивається і сьогодні становить 4% ВВП країни. «Ми хочемо зростання до 10% і бачимо в цьому реальність у найближчі два-три роки», — зазначив глава держави.

Також учасники відеоконференції обговорили питання відкриття R&D-центру Facebook в Україні, повідомив ОП.