«Румунія та Литва попросили нас про безпосередню медичну допомогу. Ми відправимо до них декілька команд медиків. Крім того, в четвер з Румунії повітрям доставлять перших тяжкохворих пацієнтів, і ще наступних — у п’ятницю. Їх розмістять у лікарні Лодзі… Польські лікарі зроблять усе можливе, щоб врятувати цих людей», — розповів міністр.

Країни Балтії та Румунія зараз — на перших місцях у Європі за показниками поширення коронавірусу. За даними на кінець тижня, що їх наводить Європейський центр попередження і контролю захворюваності, в Румунії показник за останні 14 днів на 100 000 населення сягнув майже тисячі, в Литві він становить 1163, а в Латвії — 1256, повідомляє «Європейська правда».

Адам Недзельський також повідомив, що в Польщі можуть посилити обмеження у зв’язку зі зростанням кількості нових хворих. «Наші дії залежатимуть від того, як далі розгортатиметься ситуація, і наступні сім днів стануть визначальними. Якщо середній приріст заражень буде понад сім тисяч випадків на кінець жовтня, доведеться вживати заходів», — зазначив міністр.