Про це вчора під час брифінгу повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

«Наголошу, що Україна стане першою державою, яка, не будучи членом ЄС, координуватиме діяльність 14 країн басейну річки Дунай та реалізацію стратегічних ініціатив ЄС у регіоні», — сказав він. «Україна братиме участь у формуванні регіональної політики Євросоюзу на рівні держав — членів ЄС. Разом з головуванням у Дунайській комісії це свідчить про утвердження нашої держави як європейського гравця в Центральній Європі», — повідомив Дмитро Кулеба і подякував Єврокомісії та країнам — учасницям стратегії за підтримку української ініціативи. 

Важлива та відповідальна місія розпочалася вчора, 27 жовтня, і триватиме до кінця 2022 року. Національним координатором Дунайської стратегії стане заступник міністра розвитку громад і територій Ігор Корхов.

Окрім того, під час брифінгу міністр повідомив про інституційне започаткування Молодіжного Люблінського трикутника як об’єднання національних молодіжних рад України, Польщі та Литви. Вчора молодіжні ради трьох країн разом з українською Платформою публічної дипломатії підписали меморандум про тристоронню співпрацю та започаткували Молодіжний Люблінський трикутник. Національні ради об’єднують 264 молодіжні організації та 11 тисяч молодих людей трьох країн.

Також Дмитро Кулеба повідомив, що вже до кінця року у Вроцлаві (Польща) розпочне роботу Генеральне консульство України. Сьогодні посол України в РП та президент міста Вроцлав підпишуть офіційний договір про передачу в користування приміщення для генконсульства.