Заступник міністра охорони здоров’я Александр Златанов на прес-конференції повідомив, що у відомстві вже розглядають питання про запровадження локдауну.

«Якщо темпи захворюваності продовжать зростати й перевищать 1 000 інфікованих на 100 000 людей, а в реанімації опиниться понад 900 заражених, то буде введено частковий локдаун для тих, хто не зробив щеплення. Ми обмежимо час їхнього перебування на вулицях», — повідомив чиновник. Він додав, що всі лікарні країни працюють на межі своїх можливостей, а кількість місць у реанімаційних відділеннях збільшено до 700. Але всьому є межа.

Тому громадянам слід дотримуватися чинних обмежень, а також пройти повний цикл вакцинації. Тільки люди, які мають так званий зелений сертифікат, що підтверджує проходження імунізації, чи здали тести на входах до закритих закладів, пропускатимуться в торговельні центри, кінотеатри й нічні клуби.

Незважаючи на те, що противники вакцинації заперечують, заступник міністра заявив, що міністерство не має наміру відмовлятися від цього заходу. За його словами, таке обмеження допомагає стримувати поширення коронавірусу.