До вівторка, 26 жовтня, по допомогу до лікарів звернулося майже 400 осіб. Усі вони мешкають в одному районі й у всіх, незалежно від віку, однакові симптоми: різі в шлунку, постійна блювота й висока температура. Лікарі припустили, що причиною отруєння стала неякісна вода з крана.

Після того як кількість тих, хто отруївся, сягнула ста й продовжувала зростати в арифметичній прогресії, муніципальна влада взяла проби водопровідної води й заявила, що вона відповідає всім нормам і шкідливих бактерій у ній не виявлено. Проте на настійливу вимогу правоохоронних органів проби було відправлено для скрупульознішого дослідження до столичної лабораторії. Її співробітники повідомили, що аналізи триватимуть 32 години.

Тим часом дедалі більше людей продовжують звертатися по допомогу. Місць у нечисленних лікарнях Круї вже стало не вистачати. У вівторок міністр охорони здоров'я Огерта Манастирліу розпорядилася, щоб лікарі госпіталю курортного міста Дуррес підготувалися до прийому пацієнтів з отруєннями. А міністр оборони Косово Арменд Мехай цього самого дня заявив, що сили безпеки країни готові надати будь-яку допомогу сусідам. Від неї з вдячністю албанські медики поки що відмовилися.

Видання Albanian Daily News повідомило, що прокуратура відкрила кримінальну справу за фактом масового отруєння і почала ретельне розслідування. Основною версією з кількох висунутих медиками й поліцією є потрапляння стічної чи каналізаційної води в ємності з питною.

ЗМІ зазначають, що лише завдяки щасливому випадку обійшлося без жертв, бо медики оперативно підібрали потрібні ліки для пацієнтів.