Поки що політичні партії країни не визначилися, кого висуватимуть на цю важливу посаду. Всі чекають, яке рішення ухвалить правляча Сербська прогресивна партія. У вівторок її лідер і чинний президент Сербії Александр Вучич зустрівся з керівником Соціалістичної партії Сербії Івіцею Дачичем для обговорення спільної платформи на майбутніх виборах.

Після цієї зустрічі Александр Вучич повідомив журналістам: «Наше співробітництво буде продовжено, але нам ще слід домовитися, у якій формі». Президент додав, що Івіца Дачич, як і лідер партії «Соціалісти Сербії» Александр Вулін, наполягають на тому, щоб він дав згоду на висування своєї кандидатури на вищу державну посаду.

«На сьогоднішній зустрічі Івіца Дачич укотре заявив, що я маю бути кандидатом від Сербської прогресивної партії. Раніше Александр Вулін казав мені, що його партія не підтримає жодного іншого кандидата, крім мене. Я їм відповів: наша партія дотримується інших принципів прийняття важливих рішень. А це питання ще не обговорювалося. Тому я ще не знаю, чи буду знову балотуватися в президенти», - заявив Александр Вучич.

Нагадаємо, що 51-літній Александр Вучич займає посаду президента Сербії з 1 червня 2017 року. До цього посідав важливі державні пости - генерального секретаря національної ради з безпеки, міністра інформації та оборони, а з 27 квітня по 31 травня 2017 року - прем'єр-міністра Сербії.