Боротьба з кіберзлочинністю — один з найважливіших викликів сьогодення. З ним стикається і держава, коли атакують сайти важливих установ, підприємств і банків, і громадяни, коли шахраї крадуть кошти з їхніх рахунків.
Як протидіяти цій загрозі, сьогодні обговорюватимуть у Києві під час міжнародної науково-практичної конференції «Протидія кіберзагрозам у сучасному безпековому середовищі: актуальні питання теорії та практики».

Організаторами заходу виступили Український інститут підвищення кваліфікації працівників телебачення, радіомовлення і преси (Укртелерадіопресінститут), Служба безпеки України, Рада національної безпеки і оборони, Науково-дослідний інститут спеціалізованої техніки та судових експертиз СБУ, Національний координаційний центр кібербезпеки при РНБО.

Серед ключових тем конференції — практика розслідування кіберінцидентів, особливості збору цифрових доказів та розслідування кібератак. Також фахівці ділитимуться досвідом, як оперативно виявляти кібератаки та як мають взаємодіяти державні та цивільні інституції у сфері кібербезпеки. Зокрема, з доповіддю про безпеку в соціальних мережах виступить викладач Укртелерадіопресінституту Павло Кавецький.

Вл. інф.