Учасники курсу отримали сертифікати від Світлани Митряєвої, директора Центру аналізу регіональних ризиків, який є одним із партнерів міжнародного проекту «Безпечний та інклюзивний кордон між Україною і Словацькою Республікою». Світлана Іванівна подякувала присутнім за активну участь у проектах міжнародного митного співробітництва, терпіння та сумлінне навчання. Також зазначила, що за підсумками навчального тренінгу словацькі викладачі відзначили високий рівень професійної підготовки українських митників та успішні результати з навчання. На завершення висловила сподівання на продовження подібних тренінгів для працівників митної служби, зокрема, кінологічних команд, проведення яких планується у Нідерландах та інших країнах ЄС.

Начальник Закарпатської митниці Микола Румянцев подякував Світлані Митряєвій за можливість участі митників у подібних навчаннях, здобутий неоціненний досвід, який знадобиться інспекторам в оперативній роботі на кордоні.

За словами речниці митниці Вікторії Сенгетовської, тренінг відбувся у жовтні у Земплинській Шираві (Словацька Республіка), де інспектори разом із прикордонниками опановували базовий рівень словацької мови, митну та прикордонну термінологію.

Так, нещодавно на базі навчального центру в пункті пропуску «Вишнє Німецьке», що на українсько-словацькому кордоні, посадовці Закарпатської митниці та департаменту спеціалізованої підготовки і кінологічного забезпечення Держмитслужби взяли участь у тренінгу «Технології, що використовуються для здійснення митних формальностей на зовнішніх кордонах ЄС».

Навчання спрямоване на налагодження комунікації, розширення перспектив спільного комплексного управління кордонами та ефективний обмін кращими практиками між митними службами Словаччини і України.

Ужгород.

Фото прес-служби Закарпатської митниці.