Про це з тривогою повідомив міністр охорони здоров’я Стойчо Кацаров на прес-конференції, на якій були присутні не тільки журналісти, а й представники лікувальних закладів.

«Ситуація критична. Ми зіштовхнулися з величезною загрозою. Необхідні спільні дії. Ми хочемо закликати всіх до єдності й національної мобілізації», — звернувся міністр до журналістів. За його словами, «Дельта»-варіант набагато небезпечніший за попередні, оскільки легко передається й косить не тільки людей похилого віку, а й молодих, а також дітей. Він майже не залишає шансів на життя тим, хто із супутніми захворюваннями потрапляє до реанімаційних відділень.

«Нині система охорони здоров’я ще справляється з напливом хворих, але наступні два тижні (на них припадає проведення 14 листопада президентських і дострокових парламентських виборів. — Ред.) будуть найкритичнішими», — заявив міністр. І закликав людей вакцинуватися, щоб не допустити кризи в системі охорони здоров’я, яка може стати «національною катастрофою».

Міністр звернувся з наполегливим проханням до колег і журналістів посилити інформаційну кампанію в країні, щоб розвіяти страхи в людей щодо вакцинації, навіяні чутками і фейками про міжнародну «теорію змови».