Поки законослухняні греки в Салоніках відсиджуються по домівках через новий сплеск коронавірусу, в місті почастішали випадки «чистки» салонів їхніх авто. Із заявами про зломи машин і пропажу з них документів та коштовних речей жителі міста стали дедалі частіше звертатися до поліції.

Там почали шукати «фахівців», які «засвітилися» раніше на такій «роботі», але безрезультатно. І лише тоді, коли знахабнілі від безкарності злодії скоїли пізно ввечері (після початку дії комендантської години) рейд двома спальними районами Салонік, у поліції зрозуміли, що це діють не окремі одинаки, а згуртована банда. Вона за кілька годин «зламала» 29 автомобілів. І «прокололася» на цій високій «продуктивності» - стало зрозуміло, що це почерк організованої групи.

ЗМІ повідомили, що цього тижня поліція нарешті вийшла на слід банди й точно «вирахувала», в якому районі мільйонного міста та «працюватиме» після настання комендантської години. До влаштованої засідки потрапили три члени злочинної групи, а ще одному вдалося втекти. Ними виявилися не греки, а молоді іноземці, про громадянство яких поки що не повідомляють. Під час обшуку на квартирах, які вони винаймали, знайшли не тільки ломики, рукавички, ліхтарики, і, звісно, захисні маски, а й величезні суми грошей та речі, які вони викрали. Власники автомобілів уже впізнали свої барсетки тощо, котрі до суду перетворилися на речові докази. Проти закордонних гастролерів порушено кримінальну справу, а четвертий член групи й донині перебуває в розшуку.