Так само закрито питання про роль України та її війська, яких суди попередніх інстанцій визнали відповідальним в убивстві фотожурналіста Андреа Роккеллі та його перекладача Андрія Миронова.

Відкинуто і прохання цивільних позивачів про відшкодування з боку Української держави. «Ніхто нікому не має платити в цій справі», — наголосив адвокат Віталія Марківа Ніколо Бертоліні Клерічі. Його колега Раффаеле Делла Валле у свою чергу зауважив: «Я дуже щасливий, бо після чотирьох із половиною років нарешті скінчилася ця трагедія, яка сколихнула життя мого підзахисного, його родину та сім’ю загиблого фотожурналіста. Все це сталося внаслідок процесу, який, наголошую, не повинен був і починатися. Касаційний суд поставив крапку».

Як інформував «Голос України», в липні 2019 року суд першої інстанції у Павії засудив Віталія Марківа до 24 років ув’язнення, звинувативши його в причетності до групового вбивства італійського фотожурналіста та його російського перекладача під час бойових дій на Донеччині 24 травня 2014 року. Апеляційний суд у Мілані 3 листопада 2020 року ухвалив рішення виправдати за відсутністю складу злочину і негайно звільнити Віталія Марківа, після чого він негайно повернувся в Україну.

Остаточне закриття справи привітав у Твіттері Президент Володимир Зеленський. «Справедливість взяла гору! Всі брехливі обвинувачення стосовно нашого нацгвардійця Віталія Марківа відхилені Верховним судом Італії. Тепер ні в кого немає жодних підстав сумніватися в честі й доблесті Віталія, який став на захист територіальної цілісності України. Вітаю, Віталію!» — написав він.