Урочисту церемонію, у якій узяли участь мер міста Дайсаку Кадокава, Надзвичайний і Повноважний Посол України в Японії Сергій Корсунський, голова Асоціації дружби Києва та Кіото Мічіко Такао, представники міської ради Кіото, присвятили 50-річчю побратимства двох міст. Про це повідомляє посольство України в Японії. 

«Завдяки співпраці міських адміністрацій Києва та Кіото та всебічній допомозі посольства України в Японії й Асоціації дружби Києва та Кіото відбулася низка заходів, присвячених ювілею побратимства двох міст. Ми надзвичайно цінуємо ту міцну дружбу та ефективну співпрацю, яка склалася між Києвом та Кіото протягом півстоліття», — прокоментував подію керівник апарату КМДА Дмитро Загуменний.

Зокрема, у концертній залі Кіотського дому міжнародних обмінів відбувся святковий концерт, в якому взяли участь бандуристка Катерина Гудзій, скрипалька Чіе Савада, піаністки Еріка та Юріе Камура. Під час заходу мураліст Кенсуке Міядзакі створив малюнок, що поєднав Київ та Кіото. У місті також відбулася виставка дитячих художніх робіт з міст-побратимів.

Українська столиця та культурна столиця Японії стали побратимами ще у 1971 році. У Києві, у Деснянському районі, відтоді з’явилася вулиця Кіото. Уздовж неї простягається однойменний парк, закладений у 1972-му і оформлений у японському стилі. На честь відкриття зеленої зони на площі 13 га парк отримав у подарунок з Кіото гранітну 5-метрову пагоду. З 2018-го парк — пам’ятка садово-паркового мистецтва.

Наступного року в Кіото відбудуться Дні Києва.

Фото зі сторінки посольства України в Японії у Фейсбуці.