Від депутатів, які йшли на засідання, вони вимагали не голосувати за нові карантинні заходи уряду, що їх вони мали затвердити. З юрби лунали й політичні вимоги про відставку уряду, дострокові парламентські вибори, а також «Геть корупцію!», «Ні -- підвищенню цін!». 

На заклики поліцейських не порушувати правопорядок не реагували. І коли протестувальники мали намір піти на штурм будівель парламенту, уряду й міністерств, розташованих в урядовому кварталі, поліція та жандармерія почали витісняти їх з площі. Як повідомив телебаченню Румунії начальник столичної жандармерії, спільними зусиллями правоохоронцям вдалося без втрат розбити юрбу на дрібні групи й припинити опір. Кілька осіб було затримано за порушення громадського порядку. Вони повідомили, що вийшли на протестну акцію на заклик радикального «Альянсу за союз румунів». Уряд поклав відповідальність за організацію заворушень у Бухаресті на його лідерів і заявив, що після проведення слідства всіх винних буде покарано за порушення закону. 

До вечора вівторка обстановку в урядовому кварталі Бухареста було нормалізовано. Вона такою ж залишалася й у середу. Але охорону парламенту й урядових будівель помітно посилено.