У відкритті відділення взяли участь народні депутати та представники місцевої влади: головний лікар ЛШМД Олександр Дем’янов, Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, народні депутати України Олександр Пасічний та Давид Арахамія, голова Миколаївської облдержадміністрації Віталій Кім (зліва направо).

У відкритті відділення взяли участь народні депутати України Давид Арахамія та Олександр Пасічний, голова Миколаївської облдержадміністрації Віталій Кім, голова Миколаївської обласної ради Ганна Замазєєва, Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич та представники місцевої влади.

Голова фракції «Слуга народу» у Верховній Раді України Давид Арахамія зазначив, що починаючи з приймальних відділень нового формату та стандарту будівництво поступово перейде до інших медичних закладів.

«По-перше, я радий укотре приїхати в рідне місто. По-друге, те, що я бачу нині та згадую, що було декілька років тому, — це справжній прорив у медицині, — сказав він. — У наступному році заплановано, що в кожній області буде повна реконструкція обласних лікарень і через рік, — обласних дитячих. Усе це обладнання, стандарти обслуговування, в тому числі безбар’єрність, — це новий формат, в якому ми повинні поступово трансформувати всі медичні системи».

Народний депутат повідомив, що в Державному бюджеті наступного року закладено мінімальну заробітну плату в розмірі 13 тисяч гривень для молодшого персоналу та 20 тисяч гривень для лікарів. «Тож ми повернемо гідні заробітні плати нашим медикам і підвищимо якість надання медичних послуг», — повідомив народний депутат.

Як зазначив голова Миколаївської облдержадміністрації Віталій Кім, відновлене приймальне відділення дасть змогу мешканцям області отримувати якісні медичні послуги, а лікарі зможуть використовувати сучасне обладнання. «Програма «Велике будівництво» — це багато об’єктів для нашої області. Це 3,8 мільярда гривень капітальних інвестицій в Миколаївську область лише у 2021 році, — повідомив він. — У проектах — реконструкція двох нових обласних лікарень — обласної та дитячої, які ми почнемо реалізовувати в наступному році, на суму 1,2 мільярда гривень. На 50 відсотків вони оновляться сучасним обладнанням. Вдячний народним депутатам від Миколаївської області, які підтримують наші проекти».

У приймальному відділенні здійснено низку масштабних ремонтних та монтажних робіт, придбано дороговартісне медичне обладнання. Модернізоване відділення дасть змогу забезпечити швидке реагування на невідкладні стани, проводити якісну діагностику та швидку госпіталізацію пацієнтів.

Приймальне відділення повністю укомплектовано сучасним медичним обладнанням — комп’ютерним томографом, УЗД-апаратом, рентгенологічним апаратом, гематологічним аналізатором, системою централізованого моніторингу, функціональними ліжками тощо.

У відділенні працюватимуть три лікарі, вісім медичних сестер, одинадцять молодших медпрацівників та чотири медреєстратори. Колектив лікарні щорічно надає цілодобову ургентну допомогу мешканцям міста та області, яку отримують майже 20 тисяч хворих, в тому числі 12 тисяч — на стаціонарних ліжках.

Миколаївська область.

Фото з відкритих джерел.