Ця акція вже давно стала традицією. У більшості цих шкіл грецька мова викладається як друга іноземна — не тільки для дітей грецької громади, а й для українців, які не мають грецького коріння.

Деякі з цих сіл розташовані в безпосередній близькості від лінії зіткнення української армії і бойових сил окупантів. Діти першого й другого класу народилися на початку війни, і єдина реальність, яку вони знали, — це суворі будні й постійна загроза життю.

Пантеліс Бумбурас цього року особисто доправив подарунки в деякі села. Діти зустріли його традиційним хлібом із сіллю, танцями й піснями Греції та приазовських греків. Бумбурас наголосив, що він продовжить акції на підтримку приазовських греків і особливо дітей, спрямовані, насамперед, на поглиблене вивчення грецької мови, а також інші благодійні заходи.

Серед заходів, організованих з ініціативи Фонду Бумбураса в Приазов’ї, створення Грецької площі в Маріуполі, яка була повністю реконструйована за кошти мецената й перейменована в Грецьку в межах угоди Благодійного фонду Бумбураса й міської ради Маріуполя.

Фото: odessamedia.net