Насамперед вирішено зайнятися покращенням життя найбільш соціально уразливих верств населення -- пенсіонерів.  

Нині мінімальна пенсія становить 250 левів (125 євро). На ці гроші важко прожити майже 75 відсоткам пенсіонерів, бо після оплати комунальних послуг, що дорожчають, майже нічого не залишається на нормальне харчування. А про походи в театри й кіно, подорожі хоча б країною люди похилого віку вже навіть і не мріють -- їм би просто вижити. На спеціальному засіданні уряду, на якому міністри обговорювали основні пункти пенсійної реформи, було ухвалено компромісне рішення: з 1 січня й до 1 липня 2022 року виплачувати всім пенсіонерам субсидію в розмірі 60 левів (30 євро). 

За словами міністра фінансів Асена Василева, субсидування окремо взятої категорії незаможних громадян є «пілотним проектом», який має показати, чи ефективна така доплата й чи варто розробити інші форми підтримання соціально вразливих верств населення. 

На піврічні доплати до пенсій уряд вирішив виділити суму, що перевищує 750 мільйонів левів (375 мільйонів євро). Вони будуть зекономлені за рахунок небувалого до цього скорочення чиновницького апарату. Як оголосив міністр фінансів, в 2022 році плановано скорочення 30 тисяч осіб, які працюють у державній адміністрації.