Депутати Мурованокуриловецької селищної ради на позачерговій сесії проголосували за дострокове розірвання договору з директоркою комунального підприємства «Мурованокуриловецька центральна районна лікарня» Вікторією Гук. Одночасно виникла ще одна проблема: медичним закладом не було укладено договори з Національною службою здоров’я України (НСЗУ) на 2022 рік. Він опинився під загрозою існування.

Так не можна ставитися до людей

Директорка нехтувала думкою значної частини членів колективу, не погоджувала свої дії з керівництвом селищної ради, не-
зважаючи на те, що лікарня є комунальним закладом ради, — так коротко характеризують суть ситуації, що склалася в колективі лікарні і депутатському корпусі селищної ради.

Окремі працівники лікарні відверто кажуть про дві так звані «чистки» кадрів, що їх влаштувала керівниця медзакладу після того, як очолила колектив у лютому 2020 року. Зупинити її не вдалося ні місцевій профспілковій організації, ні керівникам обласного комітету профспілки медичних працівників. Зробили це депутати селищної ради, в комунальній власності якої перебувають лікарняний заклад і його майно.

— Керівник лікарні звільняє працівників із грубим порушенням трудового законодавства, — розповіла автору публікації колишня бухгалтер лікарні Валентина Музика.

Аби не бути голослівною, жінка посилається на висновки перевірки звернень частини колективу до обкому профспілки медпрацівників за підписом її голови Івана Лєти. До речі, він приїжджав до лікарні разом з юристом, зустрічався з колективом, з керівницею Лікарні. Ознайомилися з наказом керівниці закладу «Про зміну істотних умов праці та можливе вивільнення працівників» від 27 липня 2021 року. Оцінили ще один документ — звернення директора до профкому лікарні про надання згоди на звільнення людей, підписане 15 жовтня того-таки року. Дійшли висновку, що в діях керівництва лікарні є порушення чинного законодавства.

— Незважаючи на це, керівниця лікарні продовжувала звільняти людей, — розповідає Валентина Музика. — Це вже друга «чистка» кадрів. Перша відбулась у травні 2021-го. Тоді під так зване ущільнення штатного розпису потрапили 40 працівників лікарні. Наприклад, залишили тільки одного хірурга. Як таке можна було допустити? Закрили два кабінети. Навіть пацієнти запитували: «Що у вас там робиться?». Наприкінці літа скорочення продовжили. На всі зауваження колег про те, що недопустимо звільняти таку кількість людей, у керівниці була одна відповідь: «Це вимога НСЗУ».

Одних звільняли, дехто залишав роботу за власним бажанням.

Колишня начальник медичної служби лікарні Ольга Гордієнко тридцять років відпрацювала лікарем-педіатром. Тепер написала заяву і покинула колектив. Каже, зробила це через психологічний клімат, точніше, через «колотнечу, що почалася в колективі з приходом нового керівника».

«Вона не чує оточуючих, рахується тільки з тими, хто їй догоджає, так не можна ставитися до людей, — ділиться думками Ольга Гордієнко. — Раніше в колективі все ладилося, було порозуміння, а тепер... Працювати в таких умовах стало нестерпно, тому я звільнилася з роботи».

Ще одне зауваження до дій керівниці закладу стосується проведення так званої реконструкції. Її розпочали і... зупинили. Немає коштів. Хоча це було зрозуміло ще до початку робіт. Досвідчені колеги радили не розпочинати їх у такий непростий час, як нині. І не лише тому, що це дороговартісна справа. Насамперед вона непродумана і не піде на користь пацієнтам. Ідеться про переведення палати інтенсивної терапії з другого на перший поверх.

Нині вона розташовується поруч з операційною. У лікарні розповідають, що, за задумом керівниці закладу, інтенсивна терапія має бути на першому поверсі. Тобто пацієнта з операційної доведеться спускати ліфтом, далі транспортувати на перший загальний поверх, де розміщені аптека, лабораторія, кабінет сімейного лікаря, тобто, де завжди чимало людей...

«Ви ще не знаєте, як працює наш ліфт, — кажуть медики. — І що нам тоді робити, коли він зупиниться з післяопераційним хворим?». Директорка медзакладу пояснювала колегам такі зміни тим, що має намір створити умови і підписати з НСЗУ пакет реанімаційних послуг. Медики кажуть, що в умовах їх лікарні це неможливо зробити. Сказане підтверджують аргументами.

У лікарні реконструювали ще дитяче відділення. Щоправда, зробили це з дещо дивною метою. Приміщення розділили і тепер в одній його частині розташовуються два службові кабінети — керівниці закладу і начальник медичної служби. До речі, дитяче відділення також перевели в інше місце — в гінекологічне відділення. А на його місці планують обладнати уже згадану палату інтенсивної терапії.

Як пізніше з’ясувалося, керівниця закладу не вважала за потрібне узгоджувати питання реконструкції приміщення з депутатами чи керівництвом ради. Більше того, не зверталася з цього приводу до архітектурної служби. Не дивно, що такі роботи назвали самовільним переплануванням приміщення.

Поспілкуватися з директоркою лікарняного закладу Вікторією Гук автору публікації не вдалося — вона перебувала на лікарняному.

Лікарні — бути!

Голова Мурованокуриловецької селищної ради Галина Цибульська минулого року більшість свого робочого часу приділяла вирішенню питань фінансування лікарні на 2022 рік. До 15 грудня 2021 року тривав процес підписання всіма лікарняними закладами пакетів медичних послуг з НСЗУ на 2022-й. Ними передбачено також фінансування лікарні в Мурованих Курилівцях. Це кошти на зарплату медиків, придбання ліків тощо. Однак станом на 9 грудня 2021-го лікарня подала документи тільки на три пакети медичних послуг, які до того ж не є основними, тому не можуть забезпечити належне фінансування закладу в нинішньому році. За основними пакетами пропозиції на той час були не підготовлені і не подані в НСЗУ.

Про це йшлося на позачерговій сесії селищної ради, яку скликали наприкінці минулого року, аби врятувати лікарню.

З’ясувалося також, що керівниця не надавала щомісячних звітів про роботу закладу, як це передбачено контрактом між нею і головою ради. І це ще не всі недоліки, виявлені в роботі медичного закладу, до речі, єдиного в селищі Муровані Курилівці, який обслуговує також мешканців понад двадцяти сільських населених пунктів.

Тимчасово призначили виконувати обов’язки керівника закладу нову людину. Найпершим її завданням стала підготовка пакетів медичних послуг і їх підписання в НСЗУ. Розуміючи складність питання, голова ради Галина Цибульська особисто звернулася до департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації. Кажуть, до Вінниці тепер їздить, як на роботу. Разом із працівниками департаменту поінформували про ситуацію НСЗУ.

— Після багатьох перемовин нарешті можу сказати землякам: «Лікарні у Мурованих Курилівцях — бути!», — повідомила автору публікації Галина Цибульська. — Одночасно погоджуємо питання виплати коштів. Сподіваюся наша лікарня отримає фінансування на 2022 рік.

Вінницька область.