Перебуваючи в Жмеринці, Ірина Борзова поспілкувалась із представниками місцевої влади та хлопцями з територіальної оборони. Відвідала місця, які облаштували для проживання біженців. Провела зустріч з молоддю, яка в Жмеринці організувала потужний волонтерський рух, домовились співпрацювати.

У своєму дописі у Фейсбуці Ірина Борзова зазначила, що Жмеринська громада, як і інші громади нашої області, – надійний тил для наших захисників і прихисток для українців, які через військові дії росії змушені були покинути свої домівки. 

«Заробітні плати вчителям і лікарям у Жмеринці виплачуються. Фінансуються програми соціального захисту населення та надаються субсидії на оплату послуг ЖКГ і виплачуються пенсії. Нагадаю, на Вінницьку область з державного бюджету розподілили 3 778 449 гривень для надання щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам на покриття витрат на проживання та оплату комунальних послуг. 

Станом на кінець тижня у приватному секторі Жмеринської громади проживав 1301 переселенець, з яких 319 – діти та 5 – люди з інвалідністю. Для біженців у Жмеринці організували гаряче харчування та забезпечили умовами проживання. 

Познайомилась сьогодні з молодою дівчиною з Охтирки. Вона чекає на малюка, який скоро має з’явитись на світ. Її історія вражає. Це історія про війну, життя, біль і віру в світле майбутнє», – написала Ірина Борзова.

У місті багато молодих, красивих українців, які змушені були покинути свої домівки через обстріли і бомбардування їхніх міст російськими військовими. 

«У Жмеринці багато жінок з дітьми. Є проблеми з дитячим харчуванням і підгузками. Допомагатиму вирішити це питання. Працюватиму, щоб Жмеринка отримала гуманітарний вантаж для переселенців. 

Допомагаючи одне одному – ми стаємо сильніші! 

Ми всі єдині. Кожна громада, кожне місто, кожна людина докладає зусиль на шляху до перемоги. 

Працюємо на Україну. 

Молимось за Україну і наших захисників», – зазначила народна депутатка.