Представниця фракції «Європейська солідарність» Марія Іонова побувала в Запоріжжі та Дніпрі. «Колись ми проводили семінари, тренінги, будували плани, організовували зустрічі в партійних офісах «Європейської Солідарності», а тепер, у ці дні, ці приміщення  зовсім не схожі на звичайні офіси, – написала вона на своїй сторінці в Фейсбук. – Усі вони трансформувалися під потреби війни. Допомога переміщеним сім‘ям, допомога армії і теробороні, підтримка медиків, збір і розподіл гуманітарної допомоги і багато іншого – ось чим займаються зараз всі небайдужі по всій країні». 

За словами Марії Іонової, величезна мережа дієвих, ефективних патріотів працюють на забезпечення потреб військових і цивільних під час війни. До них доєднуються волонтери, і часто самі внутрішньо переміщені особи стають до роботи. «Побувала в такому офісі в Дніпрі, черга на вхід родин з Куп‘янська, Рубіжного, Сєвєродонецька, Авдіївки, – йдеться в повідомленні. – Майже всі з маленькою сумкою на плечі. Маленькі дітки тихі, і слухняні, й тільки коли на вході їх пригощають цукеркою, вони трошки посміхаються. Через цей волонтерський хаб вже пройшло біля чотирьох тисяч людей з початку війни. Допомагають з житлом, надають юридичну консультацію і контакти, годують, видають від подушок до посуду».  

«Скільки горя приніс кривавий «братній» народ, – зауважує парламентарій. – Вражена роботою колег, їхньою відданістю спільній справі»! М. Іонова подякувала всім активним дівчатам і хлопцям, усім волонтерам, які приєднались, а також небайдужим громадянам і бізнесменам, за підтримку й роботу для допомоги. «Такі зустрічі дають сили і впевненість, що все буде Україна», – написала вона.