За словами Глави держави, йшлося про забезпечення фінансової стійкості України та підготовку до повоєнної відбудови.

«Маємо чіткі плани на зараз, а також бачення перспектив. Переконаний, що співпраця України та МВФ і надалі буде плідною», - написав Володимир Зеленський у Твіттері.

Нагадаємо, 9 червня 2020 року Рада виконавчих директорів МВФ затвердила 18-місячну програму stand-by з метою підтримки макроекономічної та фінансової стабільності в Україні. Фінансування за програмою становило майже 5 млрд дол. 2020 року Україна отримала перший транш — майже 2,1 млрд доларів. Потім цю програму вдалося переглянути та продовжити термін її дії.

Однак війна Росії проти України ставить принципово нові виклики перед нашою державою та необхідність залучити значно більші кошти для відбудови інфраструктури країни. Переговори про новий План Маршала вже йдуть з представниками «Великої сімки», Євросоюзом та США.

До речі, нещодавно Володимир Зеленський розповів про план із трьох етапів щодо поступового відновлення зруйнованих будинків та інфраструктури України та забезпечення квартирами усіх, хто чекав на них у чергах.

На першому етапі мають бути забезпечені тимчасовим житлом всі переселенці. Тимчасове житло буде, поки не відновлять домівки переселенців або поки люди не отримають компенсацію: квадратними метрами чи грошима. На другому етапі відновлюватимуть те, що російські окупанти намагалися знищити: всі міста, всі громади, що постраждали. На третьому забезпечуватимуть житлом всіх, хто захищав чи захищає зараз державу, працює в інтересах суспільства, але досі не має власного житла.

Президент оголосив, що для реалізації цього проєкту вже залучають провідних архітекторів, увесь потенціал нашої держави та міжнародну підтримку.