Інститут імені Роберта Коха (RKI) – науково-дослідний заклад Німеччини, котрий спеціалізується на вивченні інфекційних захворювань – оприлюднив щотижневий звіт, у якому повідомляється, що зі скасуванням маскового режиму… зменшилася кількість інфікованих і госпіталізованих. 

Неймовірно, але семиденна захворюваність на ковід у ФРН, зареєстрована минулої п’ятниці, знизилася до 1001,5 нового випадку заражень на 100 тисяч мешканців! Уперше цього року в країні зафіксовано менше госпіталізацій через коронавірус, причому в усіх вікових групах.

За словами професора в галузі статистики Крістіана Гессе, на піку четвертої хвилі ковіду під час торішніх різдвяних свят кількість захворювань становила майже 300 випадків. Летальних випадків тоді було вдвічі більше. 

– На початку 2021 року, – каже Гессе, – коли кампанія лише розпочиналася, смертей було вчетверо більше. На думку вченого, такого результату досягнуто завдяки високому захисному ефекту вакцинації. 

Здійснене днями на замовлення Інституту Роберта Коха соціологічне опитування свідчить, що 58% респондентів і досі надягають маски у транспорті та людних місцях, зокрема в торговельних закладах, а 28% – залежно від ситуації. 

Але, повідомляючи про певні досягнення у боротьбі з коронавірусом, RKI нагадує про відповідальність кожного громадянина не лише за власне здоров’я, а й тих, хто поруч. Адже ризик заразитися залишається ще надто високим, незважаючи на те, що поточна хвиля пандемії спадає.

Берлін.