Албанське інформаційне агентство Lapsi нагадало, що в травні закінчується мандат президента Іліра Мета, який зайняв цю посаду 24 липня 2017 року. За конституцією  главу держави обирають не всенародним голосуванням, а лише депутати парламенту. 

На початку цього тижня керівник парламентської фракції правлячої Соціалістичної партії Албанії Таулянт Бала оголосив про початок висування кандидатур на посаду глави держави. Кожен депутат від цієї партії має право назвати кандидатури трьох політиків або рядових громадян, які, на їхню думку, зможуть виконувати обов'язки президента. 

Таулянт Бала звернувся до представників опозиційних партій з пропозицією висувати кандидатури на посаду глави держави. Він нагадав, що президент має бути авторитетною і відомою людиною в Албанії, тому так важлива й думка усіх громадян. Вони також можуть називати своїх кандидатів і надсилати їхні прізвища на електронну почту парламентської фракції Соціалістичної партії. Усі пропозиції буде враховано під час остаточного визначення кандидатів, за яких мають проголосувати депутати 24 травня.