Під час візиту до Києва державного секретаря Ентоні Блінкена та глави Пентагону Ллойда Остіна, що відбувся 24 квітня, американські гості оголосили про іноземне військове фінансування для України та 15 країн-союзників і партнерів на суму 713 мільйонів доларів. Для Києва при цьому передбачено майже 322 мільйони доларів. Про це повідомляють західні агенції, посилаючись на власні джерела. Візит був закритий з міркувань безпеки і проходив в умовах секретності.

Як інформує  Associated Press,  нові кошти  разом із продажем боєприпасів на 165 мільйонів доларів, виготовлених не в США і сумісних зі зброєю радянських часів, збільшують загальну суму американської військової допомоги Україні до 3,7 мільярда доларів з моменту вторгнення.

Згідно з інформацією ЗМІ, в Києві Ентоні Блінкен та Ллойд Остін зустрілися з Президентом Володимиром Зеленським, міністром закордонних справ Дмитром Кулебою, міністром оборони Олексієм Резніковим і міністром внутрішніх справ Денисом Монастирським. Розширена зустріч тривала приблизно 90 хвилин.

Як повідомляє агентство Reuters, під час зустрічі йшлося про повернення до України співробітників посольства США вже цього тижня. Спочатку американські дипломати відновлять «денні поїздки» через кордон із Польщі до Львова. Водночас вестиметься робота, щоб прискорити їх переїзд до Києва.

Також агентство інформує, що сьогодні Президент Джо Байден номінує Бріджет Брінк, яка нині є послом США в Словаччині, на посаду глави місії в Україні.

За словами речника Пентагону Джона Кірбі, сьогодні понад 50 українських військовослужбовців повинні завершити своє навчання з використання важкої артилерії (гаубиць), повідомляє Укрінформ.