Указ Президента України про нагородження старшого лейтенанта Дмитра Тодорова, учасника російсько-української війни, опубліковано 2 травня 2022 року (№ 291/2022).

«За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, присвоїти звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка» Тодорову Дмитру Руслановичу — старшому лейтенанту», — йдеться в документі глави держави.

«Пишаємося нашим Героєм і чекаємо з Перемогою вдома!» — написали земляки Дмитра на фейсбук-сторінці Тульчинської міської громади.

У повідомленні уточнюють, що їхній відважний земляк ще зовсім молодий, нині воює на території Донецької області. Нагороджений за особисту сміливість та надзвичайну ефективність у боях з російськими агресорами.

«Діма, вітаємо та дуже пишаємося тобою! Бажаємо сил та міцного здоров’я! Дякуємо, що борониш нашу країну від підступного ворога. Нехай береже тебе Господь. Скоріше повертайся додому з Перемогою», — такий відгук залишили під повідомленням на фейсбук-сторінці Тульчинської громади вчителі школи, де навчався Герой.

Щирих вітань і побажань відважному земляку дуже багато.

Трохи раніше звання Героя України удостоєно ще одного нашого земляка — лейтенанта Євгена Пальченка (указ Президента від 2 березня 2022 року). 23-річний командир взводу танків родом з села Райгород колишнього Немирівського району.

Російсько-українська війна народжує нових Героїв, які мужньо обстоюють незалежність країни та її територіальну цілісність. Як не пишатися такою молоддю!

Фото з фейсбук-сторінки Тульчинської міської громади.