Барнаульський патронний завод – один з найбільших російських виробників боєприпасів для армії та мисливців – попередив про скорочення понад 300 працівників.  Причина – іноземні санкції, а понад 70% продукції відправляли на експорт. Серед замовників були міністерство оброни рф і країни Північної Америки.
 
Як повідомляє «Тайга. Инфо», не краща ситуація у верстатобудівному холдингу, до складу якого входить патронний завод. Понад 500  працівників перевели на неповний робочий тиждень.
 
В Алтайському краї, за інформацією управління з праці та зайнятості населення, підлягають звільненню понад 800 працівників, а ще  1300 переведено на скорочений режим роботи. 
Підприємствами Сибіру прокотилася хвиля скорочень і протестів.  Через борги із зарплати робітники золотодобувної корпорації «Полюс»  у Красноярському краї влаштували страйк і провели пішу ходу територією рудника, що категорично заборонено робити.
 
Тим часом найбільший виробник цементу Сибіру корпорація «Сибірський цемент» заявила, що з лютого через  «спецоперацію»  затрати компанії на ремонт обладнання зросли на 67%. Тому вартість продукції збільшиться на 17%. Тонна цементу подорожчала на 500 рублів, а це автоматично спричинить зростання цін на житло і соціальну об’єкти.
 
«Сибірський цемент» – лідер  з виробництва цементу в Сибірському федеральному окрузі, до його складу входять 14 підприємств регіону, ще недавно корпорацію вважали успішною і прибутковою.
 
Західні акції торкнулися майже 87% російських підприємств. За інформацією уповноваженого із захисту прав підприємців рф Бориса Титова, найбільшою проблемою бізнесмени називають спад попиту на продукцію – 62%, дефіцит оборотних коштів – 40,7%, розрив ланцюгів поставок – 36%. Понад 67% оцінюють ситуацію в бізнесі негативно, а дії уряду більше половини підприємців вважають недостатніми.

Карикатура: «Радіо «Свобода».