У Берліні українки вийшли під Бранденбурзькі ворота, тримаючи в руках футболки з іменами дітей, котрі стали сиротами внаслідок агресії росії проти України і зараз перебувають у дитячих притулках.

«Ми вийшли з цими плакатами, тому що діти, які мали родини, залишилися сиротами. І ми хочемо привернути увагу суспільства до цієї проблеми», -- розповіла одна з учасниць акції, слова якої цитує «Голос Америки». «Ось ці 24 футболки, на них 24 імені. За кожним з цих імен стоїть чиясь зламана доля. Реальні історії дітей, які стали сиротами через цю війну», -- додає Регіна Кошова з благодійного фонду «Майбутнє для України».

Щодня в Україні через масштабну війну, почату росією, гине двоє дітей, четверо зазнають поранення -- здебільшого внаслідок нападів із використанням вибухової зброї у населених пунктах, повідомив 1 червня Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) із посиланням на дані Управління Верховного комісара ООН з прав людини. 

«Цивільна інфраструктура, від якої залежать діти, і надалі зазнає пошкоджень чи руйнувань. Станом на тепер постраждали принаймні 256 медичних закладів і кожна шоста «безпечна школа», яку підтримує ЮНІСЕФ на сході країни. Сотні інших шкіл по всій країні також були пошкоджені. Умови життя дітей на сході та півдні України, де активізувалися бойові дії, стають дедалі нестерпнішими», -- заявили в ЮНІСЕФ.