Чотири винищувачі F-35 військо-повітряних сил цієї країні виконували завдання із щоденного патрулювання болгарського неба, а у вівторок повернулися у місця постійної дислокації у Нідерландах. 

Як  повідомив Болгарському національному радіо міністр оборони країни Драгомир Заков, повітряний простір ні на годину не залишився без охорони. 1 червня на болгарську авіабазу «Граф-Ігнатієво» прилетіло кілька винищувачів F-35 військово-повітряних сил США. Саме вони на ротаційному принципі будуть разом з болгарськими льотчиками захищати болгарське небо, особливо над Чорним морем.  

Скільки саме американських літаків та льотчиків задіють у патрулюванні Чорноморського регіону, не повідомляється. Але проросійські сили в Болгарії вже заявили, що це може роздратувати путіна і становитиме небезпеку для країни. На що президент Румен Радев заперечив: «Присутність наших партнерів цінна не лише для нашої більшої безпеки. Під час спільних навчань ми багато вчимося, обмінюємося тактиками, прийомами та процедурами».