Чорногорські ЗМІ повідомляють, що Прем'єр-міністр країни Дрітан Абазович у четвер, 2 червня, надіслав Президенту України Володимиру Зеленському лист із словами підтримки.

«У брутальній і нічим не спровокованій божевільній війні Україна захищає від агресії не лише власну вітчизну, а й усю Європу, а також демократичні цінності та норми цивілізації, на яких ґрунтується сучасний світ», - процитував звернення Дрітана Абазовича державний телеканал РТЦГ.

Прем'єр-міністр Чорногорії зазначив, що його країна палко підтримує своїх українських друзів і щодня доводить це тим, що приймає біженців із тих частин України, які охоплені конфліктом. Вона дала притулок понад 7500 біженцям і готова за необхідності приймати ще.

Дрітан Абазович додав, що Чорногорія як країна - кандидат на вступ до ЄС привела свою зовнішню політику та політику безпеки в повну відповідність до рекомендацій та вимог ЄС. І тому беззастережно приєдналася до всіх санкцій проти країни-агресора й надалі підтримуватиме європейську спільність та захист цінностей цивілізації.

Прем'єр-міністр Дрітан Абазович наголосив, що його країна найбільше з усіх кандидатів на вступ до ЄС просунулася у процесі переговорів про це з Брюсселем. Тому на всіх міжнародних майданчиках підтримуватиме прагнення офіційного Києва одержати статус кандидата на вступ до ЄС, бо Україна заслуговує на те, щоби бути частиною європейського співтовариства, яке зараз захищає від можливої навали російської орди. «Політика розширення - одна з найуспішніших стратегій ЄС, і ми хотіли б, щоб так і залишилося», - зазначив Абазович.