Народний депутат України Сергій Мартиняк подарував сільський громаді трактор зі скребком для розчищання снігових заметів.

Села Бужани і Ржищів, що в Горохівському районі, розташовані в горбистій місцевості і потерпають взимку від завірюх. Сільська громада попросила парламентарія посприяти в придбанні снігоочисної техніки. Народний обранець пообіцяв допомогти, але за умови, що до справи долучаться і селяни. А вже 17 листопада Сергій Мартиняк приїхав до села з подарунком — трактором «ХТЗ» вартістю 240 тисяч гривень. А зібрані жителями сіл 20 тисяч гривень він за їхньої присутності передав місцевому священику для потреб церкви.

— Народний депутат Сергій Мартиняк за такий короткий період допоміг нам вирішити декілька актуальних питань: подарував селу дитячий майданчик, обладнання для сільської ради. Сьогодні біля церкви вручив ще один подарунок — очікуваний трактор, — не приховує радості сільський голова Бужан Іван Гіль.

— Я готовий допомагати тій громаді, яка сама готова собі допомогти, — наголосив Сергій Мартиняк, звертаючись до селян. — Тому, ще раз підкреслюю, якщо ми згуртуємося, то зможемо зробити багато справ.

Не приховували своєї радості й селяни: «Минулої зими не було як з двору ні вийти, ні виїхати. Дітей саньми везли до школи, бо не було як туди дістатися. А тепер — інша справа».

Волинська область.

 

На знімку: народний депутат України Сергій Мартиняк (зліва) і сільський голова Бужан Іван Гіль біля подарованого трактора.

Фото прес-служби народного депутата України Сергія Мартиняка.