На знімку: у Читі протестують проти бідності.

У центрі 330-тисячного міста мешканці вийшли з плакатами «Жебрак – ганьба держави», «Вимагаємо підвищення пенсій, зарплат пропорційно підвищенню цін».
 
Як передав Zabnevs, учасники протесту найбільше переживали, щоб їм не приписали «дискредитацію армії», тому всіх промовців просили навіть не згадувати про «спецоперацію в Україні». Хоч і не згадували про закриту тему, але всім було очевидно, що путін війною з Україною кидає народ у прірву бідності.
 
На мітингу мешканка Чити Марина Савватєєва порівняла доходи губернатора Забайкальського краю Александра Осипова і його заступників з пенсіями рядових пенсіонерів.
 
Відповідальна за пенсійний блок Тетяна Цимпілова минулого року щомісяця заробляла по 480 тис. рублів і могла витрачати на день по 16 тис. рублів. Читинський пенсіонер, отримуючи мінімальну пенсію 14 тис. рублів, на день може витрачати лише 466 рублів.

«Розумієте, ми живемо з вами на різних планетах. Якщо не будемо проводити мітинги, якщо не будемо вимагати пропорційного інфляції підвищення пенсій, вони нас ніколи не почують, бо можуть дозволити собі ті ціні, які зараз є і які будуть через два-три місяці», – заявила Марина Савватєєва і зажадала індексації пенсій на зарплат на рівні 25 відсотків.
35-річний Владислав Миронов запропонував  відправити у відставку владіміра путіна і змінити владу. Він мав великі плани на 2022 рік, але все рухнуло. Жити з кожним днем стає дедалі гірше.
 
За резолюцію з внесеними поправками присутні проголосували одноголосно. Наступний мітинг у Читі пройде на початку липня після підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги.
З початком війни в Україні збідніли не тільки рядові росіяни. Найбагатші бізнесмени втратили понад 42 млрд доларів США. Найбільше – співвласник групи «Новатек» Геннадій Тимченко. За повідомленням «Blomberg»,  він втратив понад 7 млрд доларів США, Леонід Міхельсон збіднів на 6,65 млрд доларів США, Владімір Лісін – на 4 млрд доларів США.
 
З початку «спецоперації»  тільки у Великій Британії затримано 13 російських яхт вартістю понад 2 млрд фунтів стерлінгів.
 
Російські олігархи теж протестують проти путінського режиму, але кожен по-своєму. Одній йдуть у відставку, інші намагаються заховатися за кордоном, а дехто далі прислуговує і рухається за курсом російського корабля. Екс-кандидат у президенти рф, мільярдер Міхаїл Прохоров, за інформацією журналу StarHit, переїхав в Ізраїль  і отримав громадянство цієї країни. З початку року він втратив 384 млн доларів США.

Фото з сайту «Тайга. Инфо».