Одна особа загинула, 10 - дістали травми, життя шістьох під загрозою, ще чимало перехожих зазнали легких ушкоджень, водій також травмований.

За повідомленням поліції, загибла жінка - вчителька, котра привела своїх учнів на екскурсію. Дехто з них теж став жертвою наїзду. Після наїзду водій повернув у протилежному напрямі й на одному з поворотів зачепив інший автомобіль. Далі він в’їхав у вітрину магазину парфумів, звідки намагався утекти. Винуватця інциденту затримали очевидці, котрі передали його поліцейським і рятувальникам, які прибули на місце аварії.

Силовики досі не повідомили: діяв підозрюваний зі злим наміром чи це була дорожньо-транспортна пригода. Прес-секретар берлінської поліції Тіло Кабліц поінформував, що 29-річний водій, громадянин Німеччини вірменського походження, затриманий і найближчим часом буде допитаний для з’ясування, чим був мотивований наїзд на перехожих.

Видання Bild, з посиланням на власні джерела, зазначає, що в автомобілі винуватця пригоди знайдено лист із зізнанням у скоєному, що може вказувати на навмисний наїзд підозрюваного на перехожих. Принаймні анонімний слідчий повідомив виданню, що це «в жодному разі - не нещасний випадок, ідеться про масове вбивство, холоднокровного вбивцю». Утім, офіційного підтвердження цієї інформації немає. Також поліцейське відомство поки не вважає, що цю подію слід розглядати як теракт.

Цікаво, що нинішній інцидент стався неподалік місця, де було скоєно теракт 2016 року, коли у відвідувачів різдвяного ярмарку в’їхав 24-річний Аніс Амрі. Тоді загинуло 12 осіб, ще десятки дістали поранень.

Берлін.