Навіть анонс про те, що глава МЗС росії має відвідати Сербію став ускладненням для країни та її президента Александра Вучича.

Зорана Михайлович зазначила, що країна намагається вистояти в енергетичному, фінансовому та політичному сенсі в момент, коли вирішується бути чи не бути їй в Європейському Союзі. Тому Сербії менш за вcе потрібно, щоб за її «спиною вирішували світові питання». Віце-прем'єр наголосила, що з москви «ми постійно чуємо, що Сербія та росія - найбільші друзі». «Якщо вони наші друзі, то не повинні були планувати приїзд у цей момент», - дуже сміливо наголосила Михайлович. І додала: «Думаю, дуже добре, що російський міністр зараз не приїхав із візитом до Сербії, і ми маємо подумати про наш подальший шлях. Бо країна чітко визначилася зі шляхом - він має пролягати до ЄС».

Сербські ЗМІ нагадують, що візит міністра закордонних справ росії лаврова до Белграда було заплановано російською стороною на 6-7 червня. У планах передбачалися переговори з президентом Александром Вучичем, міністром закордонних справ, головою парламенту та Патріархом Сербської православної церкви. Але 5 червня Болгарія, Північна Македонія і Чорногорія повідомили, що закривають свій повітряний простір для російського літака. І цей небажаний для Сербії візит лаврову довелося скасувати.