Про це заявив під час спілкування з журналістами на борту президентського літака радник Білого дому з питань нацбезпеки Джейк Салліван, передає Укрінформ.

«Уявлення про те, що ніби існують ознаки тріщин, розколу чи відсутності єдності, я думаю, спростовується тим, що ми бачимо насправді», - зауважив радник Байдена у відповідь на запитання: «Наскільки Сполученим Штатам важко підтримувати єдність НАТО?»

За його словами, преса чомусь схильна припускати неминучий занепад рішучості та стійкості західних країн, натомість «усі факти вказують на протилежне». У цьому зв’язку він нагадав, що не тільки США, а й європейські країни щодня роблять нові оголошення про оборонну допомогу, Євросоюз недавно запровадив новий «далекосяжний пакет санкцій», у тому числі у сфері енергетики.

«Тож, я думаю, що (саміти. - Ред.) і G7, і НАТО стануть дуже вражаючими підтвердженнями сили й рішучості», - наголосив Салліван.

Він нагадав, що Сполучені Штати виділили 40 мільярдів доларів, у тому числі на забезпечення єдиної рішучої позиції у відповідь на агресію рф.

«Це не на тиждень, не на місяць, не на три місяці - це зобов’язання, яке ми виконуватимемо впродовж багатьох місяців, і воно дасть нам можливість надалі рішуче підтримувати українців», - запевнив радник президента США. «Ми занепокоєні кожним актом агресії, вчиненим росіянами, кожним дюймом української території, який вони окупували, руйнують, бомбардують, знищують - як там, де вони пересуваються, так і в тих районах, на які вони обрушують ракетні удари з великої відстані», - сказав Салліван і зауважив, що саме тому США прагнуть «забезпечити українців необхідним озброєнням та інструментами, щоб вони могли протистояти просуванню російських сил там, де вони можуть відштовхнути їх».

Тим часом Сполучені Штати посилюють і санкційний тиск на росію. Адміністрація президента Джо Байдена ввела нові інвестиційні обмеження, які забороняють американцям купувати російські акції та облігації. Згідно з новими інструкціями, опублікованими Міністерством фінансів, інвесторам США заборонено купувати «як нові, так і існуючі боргові та акціонерні цінні папери, випущені юридичною особою в російській федерації», повідомляє «Європейська правда».