Національний телеканал Північної Македонії «5 канал» повідомив, що кримінальний суд Скоп'є розглянув ще одну справу, заведену проти колишнього прем'єра. Цього разу вона стосувалася не тільки зловживання службовими обов'язками. Суд заочно засудив колишнього прем'єр-міністра на шість років ув'язнення за фінансові та інші порушення під час будівництва декількох партійних об'єктів, включаючи головний офіс правлячої партії ВМРО-ДПМНЕ, яку він очолював. Суд також засудив на два роки умовно колишнього генерального секретаря ВМРО-ДПМНЕ Сиріла Божиновського, який був причетний до оборудок свого партійного боса з відчуження ділянок під будівництво об'єктів ВМРО-ДПМНЕ по всій країні.

І якщо раніше однопартійці Груєвського, як і він сам, іронічно ставилися до вироків суду, то тепер їм не до сміху й жартів. Відповідно до останнього рішення суду буде конфісковано всю нерухомість партії, яку за вказівкою Груєвського будували на відчужених у держави та приватних осіб територіях. Тільки будівля центрального штабу партії оцінюється у сім мільйонів євро. А якщо до цього додати вартість ще 20 об'єктів ВМРО-ДПМНЕ, то вийде достатньо кругленька сума.

Північномакедонські ЗМІ нагадують, що навесні Груєвського було заочно засуджено на 7 та 2 роки позбавлення волі відповідно за шахрайство під час придбання землі в одному з елітних районів Скоп'є та ініціювання незаконного знесення будівлі в іншому. У колишнього прем'єр-міністра накопичилося вже 26 років тюремного ув'язнення за зловживання службовим становищем та корупцію. Судова влада Північної Македонії кілька разів зверталася до колег з Угорщини з проханням видати злочинця правосуддю. Але прем'єр-міністр Віктор Орбан постійно прикриває свого дружка. І до в'язниці у Скоп'є Нікола Груєвський може потрапити лише в тому випадку, якщо Орбан втратить кермо правління в Угорщині.