Про це виданню The Telegraph  розповіли самі ж працівники  ЗАЕС. Вони відзначили, що зараз на станції панує атмосфера страху.

«Ми стривожені можливим візитом представників МАГАТЕ. Тому що росіяни влаштують провокації, а потім звинуватять у цьому Україну. Здається, саме це вони й планують зробити», – сказав один з українських атомників.

Крім того, рашисти готують різні провокації напередодні місії МАГАТЕ. Зокрема, за словами працівників ЗАЕС, загарбники планують скоротити до мінімуму присутність українського персоналу і в кожній кімнаті центру керування поставити кількох російських  представників, «які гучно кричатимуть, що дуже чекали «визволення» від режиму в Києві».

російські окупанти арештовують український персонал, відправляють «на підвал». «Люди повертаються після цих «розмов» у підвалі й не кажуть ані слова взагалі. Не буде несподіванкою, якщо під час візиту місії вони раптом почнуть говорити те, що їм сказали», – пояснив співрозмовник.

***

Схоже, що рашисти готують чергові провокації на Запорізькій АЕС

Стало відомо, що до Мелітополя вони завезли 10 хімічних лабораторій. За допомогою цих лабораторій росіяни планують рятувати своїх офіцерів та генералів у разі радіаційних викидів на ЗАЕС.

Як повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров, зараз лабораторії розташовані на території одного з лікарняних закладів міста.

Це чергове підтвердження готовності росії вчинити акт ядерного тероризму, спровокувавши на захопленій Запорізькій АЕС аварію з викидом радіації.

Вчергове закликаємо все світове співтовариство, ООН та МАГАТЕ якнайшвидше сприяти виведенню російських військових із території ЗАЕС та Енергодару, демілітаризувати станцію та повернути її під повний контроль України!

***

Тим часом Запорізька АЕС, незважаючи на численні провокації окупантів, продовжує працювати в енергосистемі України і забезпечувати потреби нашої країни в електроенергії.

Атомники Запорізької АЕС – справжні герої! Вони невтомно та міцно тримають на своїх плечах ядерну та радіаційну безпеку України й усієї Європи і самовіддано працюють, щоб рідна країна мала життєдайну електроенергію.

Пишаємося й уклінно дякуємо! – інформує НАЕК «Енергоатом» на своєму офіційному Телеграм-каналі.