І хоча ринок праці, як зазначають фахівці, починає оживати, все таки в нього залишаються жорсткі вимоги до претендентів і головне — до сфери діяльності, де потрібні кадри.

Уряд активізує підприємництво та зайнятість населення, інформує прес-служба Мінекономіки України.

У рамках урядової програми «єРобота» вже майже 11 тисяч співгромадян подали заявки на отримання грантової допомоги від держави для відкриття чи розширення бізнесу, 1 115 заявок задоволено, повідомила заступниця міністра економіки України Тетяна Бережна.

Вона наголосила, що програма «єРобота» спрямована як на активізацію підприємництва, так і на стимулювання створення робочих місць отримувачами грантів.

Ми вже інформували, що за рахунок реалізації цієї програми уряд має на меті створити 300 тисяч робочих місць! Крім того, уряд підготував інші рішення, що дадуть змогу покращити ситуацію на ринку праці.

Зокрема, найближчим часом Верховна Рада має розглянути урядовий законопроект щодо реформування служби зайнятості та сприяння зайнятості населення, зокрема молоді, і впровадження нових активних програм на ринку праці.

Профільний парламентський комітет уже рекомендував прийняти законопроект у другому читанні.

Відповідно до законопроекту роботодавець отримуватиме компенсацію ЄСВ або частини заробітної плати з фонду з безробіття, якщо працевлаштує молодь, зокрема, на перше робоче місце, учасників бойових дій, одиноких батьків, батьків дітей з інвалідністю, осіб за п’ять років до досягнення пенсійного віку, осіб з інвалідністю, довготривалих безробітних та інші вразливі категорії громадян.

«Така урядова ініціатива ще більше допоможе активізувати ринок праці в Україні, підвищити податкові надходження та буде важливим кроком на шляху подолання безробіття», — наголосила заступник міністра економіки.

Про те, що ринок праці відновлюється після повного падіння на початку війни, свідчать й аналітичні дані, оприлюднені фахівцями кадрового порталу grc.ua.

Через більш як півроку війни як економіка країни, так і ринок праці досі перебувають у стані кризи. Вакансії додаються. Ба більше, порівняно з березнем цього року кількість пропозицій роботи збільшилася у 20 разів.

Проте про повноцінне відновлення ринку праці говорити ще зарано. На кадровому порталі кількість вакансій досі втричі менша, ніж у довоєнному січні та липні минулого року. Компанії переважно відновлюють набір співробітників, у пріоритеті між тим точкова заміна співробітників та найм на стратегічні напрями.

Зниження кількості вакансій під час війни, на думку експертів, потягнуло за собою підвищення конкуренції. Якщо до війни конкуренція на відкриту вакансію не перевищувала 5,5 особи, то тепер у деяких регіонах цей показник сягає 29 претендентів.

Цікавим є факт, що при тому, що Київ завжди приваблював шукачів високими зарплатами та більш приємними умовами праці, нині в столиці не найвища конкуренція, яка зросла за останні місяці. Якщо в травні на одне робоче місце в середньому претендувало до шести кандидатів, то в серпні конкуренція становить уже 13 осіб.

Найнижчий рівень конкуренції — в західних областях України — не більш як п’ять осіб: тут відбулося незначне погіршення ситуації. Наприкінці весни — на початку літа на відкриту вакансію в цьому регіоні претендувало в середньому не більш як дві-три особи.

Серед регіонів, в яких через півроку війни шукачі стикаються з найвищою конкуренцією, — Кіровоградська, Миколаївська, Одеська, Харківська та Запорізька області.