Ідеться про збільшення вдвічі суми грошової допомоги в період опалювального сезону власникам житла, які прихистили в себе вимушених переселенців. Відповідний проект постанови, розроблений Мінрегіоном, прийнято на засіданні уряду 30 вересня.

«Уряд продовжує підтримувати українців, які безоплатно надали своє житло тим, хто вимушений покинути домівки через збройну агресію росії. Відтак у межах соціальної програми «Прихисток» в опалювальний період сума відшкодування становитиме майже 900 гривень щомісяця за кожну особу», — підкреслив міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

Зазначимо: Мінрегіоном досягнуто домовленостей з Товариством Червоного Хреста в Україні, Міжнародною Федерацією Червоного Хреста і Червоного Півмісяця щодо забезпечення покриття витрат, спрямованих на компенсацію. Відтак з 1 жовтня 2022 року по 31 березня 2023 року компенсація витрат громадянам, які тимчасово прихистили ВПО, буде збільшена до 30 гривень на день за кожну особу коштом зазначених організацій.

Крім того, проект постанови передбачає можливість для громад передавати відомості про кількість ВПО електронною поштою в разі неможливості скористатися електронною системою взаємодії органів виконавчої влади.

Державний центр зайнятості підбив підсумки шостої хвилі реалізації програми «Власна справа» в рамках проекту «єРобота». Мікрогранти отримають 211 успішних заявників на загальну суму 49,78 мільйона гривень.

Загалом від старту програми відбулось уже шість хвиль визначення переможців. Підприємці продовжують писати бізнес-плани та подавати заявки на участь у програмі.

Тим часом НЕК «Укренерго» скаржиться на те, що росія знову свідомо нищить цивільні об’єкти критичної інфраструктури.

Останніми днями ракетними ударами повністю виведено з ладу дві підстанції «Укренерго» на півдні України.

Унаслідок варварського нападу пошкоджено основне обладнання підстанцій та інших об’єктів високовольтної мережі. Постраждалих серед персоналу немає, йдеться в повідомленні.

Щойно дозволятиме ситуація, ремонтні бригади «Укренерго» розпочнуть відновлювальні роботи. Компанія докладатиме максимальних зусиль для відновлення роботи об’єктів до початку опалювального сезону.

Підсумовував Віктор БОНДАР.