Он у держдумі обурюються, мовляв, куди поділися мільйони комплектів військової форми?

Через це забезпечення російської орди під загрозою зриву. За словами члена комітету держдуми з оборони а. гурульова, на пунктах комплектування особового складу мало зберігатися півтора мільйона комплектів. Де вони?

«Куди поділися?.. Звідки проблеми з формою? Це ніхто ніяк не збирається пояснити?!» — обурився гурульов у своєму Telegram-каналі.

Депутат розкритикував і рішення перевести на іншу роботу заступника міністра, який відповідав за забезпечення військ, генерала армії д. булгакова.

«Не треба відправляти генерала на іншу роботу, треба конкретно запитати, куди, де і чому так сталося, що у нас мобілізовані не мають форми», — бризкає слиною депутат.

Невже якесь прозріння зійшло нарешті на рашистських обранців, що вони так сміливо вимагають розібратися і вивести когось на чисту воду! Хоча — навряд.

Та й чи сподобається це колегам? Вони щойно проголосували за приєднання нових регіонів до росії! При цьому не минулося без непорозумінь!

Річ у тім, що на засіданні держдуми щодо ратифікації договорів про приєднання чотирьох українських регіонів до росії «за» проголосували більше депутатів, ніж зареєструвалися перед голосуванням.

Зауважимо, за входження так званих днр, лнр, а також Запорізької та Херсонської областей до складу рф проголосувала різна кількість депутатів. За входження днр, наприклад, — 413, лнр — 412, Запорізької та Херсонської областей — 409 та 411 осіб відповідно.

До того ж, судячи з результатів попередньої реєстрації, присутніх на засіданні у залі перебувало, увага, 408 депутатів. А 42 парламентарії були відсутні. Цікаво, що у всіх випадках голосування було одностайним. Жоден депутат не проголосував проти і не утримався.

Коментуючи це, спікер держдуми припустив, що стався «технічний збій» і пояснив, мовляв, «однозначно висловлена одностайна підтримка: не рахуйте голоси: один плюс або один мінус. Потім депутати напишуть заяви, що був технічний збій або хтось не встиг...».

Який зв’язок, — спитає читач, — між нестачею комплектів військової форми і «технічним збоєм» при голосуванні?

Так все дуже просто. Елементарно! Тепер можна тим, хто так стурбований нестачею обмундирування на складах, пояснити, що стався «технічний збій». Форма є, але її не вдалося порахувати... Які дурниці «один плюс або один мінус».

Так само і з іржавими автоматами. Їх роздають мобілізованим, немов промовляючи: вони ж вам усе одно не знадобляться: беріть які є, поки дають!.. А ще згадайте ролик, де мобілізованим цілком серйозно рекомендують запасатися жіночими тампонами, щоб затикати ними... кульові поранення!

Щоправда «мобікам» навряд чи вдасться щось пояснити. Особливо тим, із Норильська! Їх, замість заселити у казарми, залишили в чистім полі, сказавши, облаштовуйтесь, мовляв, самі, як умієте!

За словами одного такого «могилізованого», їх розмістили поблизу військової частини, неподалік лісу. Автор відео каже, що на іншому боці дороги ще майже 500 призовників живуть просто неба уже тиждень. Палять багаття, зігріваються алкоголем і сплять на голій землі.

Але їх можна зрозуміти! Звісно, що і не на такі жертви піде кожен заради того, щоб «у дітей були мама і тато, а не якихось три дяді»!

Як тут насамкінець не згадати слова лідера фракції кпрф, що росія веде нині в Україні «вітчизняну, народну, національно-визвольну, антиколоніальну війну». Він наголосив, що проти «слов’янського братства» воює «четвертий європейсько-натовський рейх».

— Боже, які вони кончені! — казала загальновідома героїня відеороликів, що вже стали токсичними. І з нею не варто сперечатися. Бо устами тієї української жінки промовляє, здається, вселенська істина...

Мал. Олексія КУСТОВСЬКОГО.