От знову, вкотре вже, намагаються запустити нісенітницю про те, буцімто українці безсилі проти іранських дронів-камікадзе "Шахед-136", які вони (московські пропагандисти) намагаються видати за свою "Герань-2". Та хто ж їм повірить!

Утім, будемо послідовними і пошлемося на інформацію від Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Відомство повідомило, що мережею шириться фото, де чоловік у Києві на балконі нібито намагається збити з рушниці дрони-камікадзе.

Це - фейк! - запевнили у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Мал. Олексія Кустовського.

Ймовірно, зробили припущення фахівці зі спростування ворожої дези, світлину, на якій чоловік із рушницею "полює" на іранські БпЛА зі свого балкона, вкинули в українські соцмережі російські пропагандисти.

Вона мала би показати, що ані Україна, ані її столиця нібито не мають захисту від БпЛА, і українці самотужки мусять боротися з дронами. Це зовсім не так.

Насправді Shahed-136 над Україною й зокрема над Києвом збивали сили ППО, а не пересічні громадяни. Понад те. Відомо, що зенітні ракетні підрозділи та винищувальна авіація повітряного командування "Центр" у понеділок, 17 жовтня, збила 9 іранських дронів-камікадзе. Ще 2 Shahed-136 на цьому ж напрямку знищили сухопутні війська. Зауважимо, усі атаки, зокрема по столиці, здійснювалися з південного напрямку.

Про це повідомили у командуванні Повітряних сил.

Що ж до світлини чоловіка з рушницею, її поширюють ще з червня 2021-го, тобто вона аж ніяк не може відображати сьогоднішні реалії, - наголошують у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Тим часом в "Укроборонпромі" натякнули на розробку "вбивці дронів-камікадзе". Оприлюднили навіть знімок, з якого ворогам, щоправда, навряд чи вдасться щось зрозуміти. Сподіватимемося, що зовсім скоро їм випаде нагода пересвідчитися в його ефективності на власній шкурі.

"Дальність - 1000 км, вага бойової частини - 75 кг, завершуються випробування... ми практично нічого вам не розповідаємо (так треба, повірте), але це "нічого" успішно працює на полі бою, а ще деяке "нічого" раз за разом проходить успішні випробування", - запевнили в компанії.

Тим часом співгромадян-власників зброї закликали не намагатися збивати ворожі дрони-камікадзе самостійно. Це може призвести до травмування.

Глава МВС Денис Монастирський в ефірі телемарафону звернувся до українців після атаки дронів-камікадзе.

"...З пістолета, з карабіна не варто стріляти поміж багатоповерхових будинків. Це може призвести до травмування, до біди більшої, ніж можливість збити дрони", - зазначив Монастирський.

Міністр підтвердив, що сьогодні поліцейські стріляли по дронах, один з них вдалося збити.

Нагадаємо, у понеділок, 17 жовтня, російська терористична армія атакувала Україну 43 дронами-камікадзе, майже всі з них збили українські військові!

Що ж до полювання на дронів... з балконів. Черговий фейк руспропаганди перетворився на контрпропаганду!

Чи повірили диванні експерти за порєбриком, що українцям нічим збивати шахедів - велике питання!

А от у тому, що московських "визволителів" в Україні ніхто не чекав і не чекає та готові палити по них з кожного вікна, красномовно свідчить світлина чоловіка з рушницею! А ми й заперечувати не будемо!

Справедливо написав хтось із співгромадян у соцмережах: "Це Київ, дитинко! Тут у кожному вікні ППО"!

Переможемо!

Фото зі сторінок Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки й Укроборонпрому у Фейсбуці.