У Шосткинській міськраді на Сумщині розробляють правила безпеки, які діятимуть упродовж опалювального сезону. Не таємниця, що будь-яка громада нинішньої зими може залишитися без тепла та електроенергії, і до таких сюрпризів треба підготуватись заздалегідь. Причому краще "перегнути", ніж "недогнути".

У місті хочуть закупити пічки-буржуйки та встановити їх у кожному житловому будинку. Якщо у багатоповерхівці не працюватиме централізоване опалення, теплий під'їзд убезпечить систему від замерзання та руйнації, а на металевій пічці можна буде приготувати чай. Також подбають про електрогенератори, аби житлові багатоповерхівки не залишались надовго без струму. Альтернативні джерела енергії купуватимуть за кошти міського бюджету, можливо, із залученням добровільних внесків населення. Також у місті можуть розгорнути пункти обігріву для великої кількості людей, укомплектовані всім необхідним - від опалювальних приладів до ліхтарів, найважливіших медпрепаратів, питної води і продуктів.

Паралельно до можливих негараздів готуються і підприємства Шостки. У міськраді наголошують: будь-які причини не повинні паралізувати економічне життя громади.

Фото з сайту spec-kor.com.ua.