Противник веде наступ на Бахмутському, Авдіївському та Лиманському напрямках, зосередився на захопленні Донеччини.

Ситуація навколо Соледара є продовженням тривалих атак росіян на Бахмут.

За словами директора інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергія Згурця, окупанти, упершись в оборону Бахмута, намагаються обійти його з півдня й півночі, аби перерізати лінії забезпечення наших сил.

Ворог хоче пробитися через Соледар, щоб вийти на трасу, яка зі Слов’янська забезпечує Бахмут.

Ситуація на цьому напрямку складна. Йдуть запеклі бої. Туди перекидаються додаткові підрозділи ЗСУ, аби зробити оборону жорсткішою.

російські війська посилили тиск на Бахмут, однак вони навряд чи оточать місто найближчим часом.

Про це йдеться у розвідувальному огляді міноборони Британії.

У зведенні зазначається, що за останні дні путінські війська та сили «Вагнера» здійснили тактичне просування до міста Соледар.

Частина бойових дій зосереджена на входах до 200-кілометрових невикористовуваних тунелів соляних шахт, які проходять під районом.

Вони можуть бути використані для проникнення в тил.

Незважаючи на складну ситуацію, рф навряд чи досягне своєї мети, оскільки українські сили утримують стабільні оборонні рубежі в глибині та контролюють шляхи постачання, стверджує британська розвідка.

Тим часом продовжується підготовка до спільних навчань з росією на території білорусі, які призначені на 16 січня.

Міноборони рб оголосило про проведення чергових тренувань батальйонного рівня, у якому бере участь танковий батальйон 19-ї механізованої бригади.

Він має здійснити марш своїм ходом від пункту постійної дислокації у Заслоново, що у Вітебській області, на відстань понад 100 км.

Окрім того, заплановано форсування водної перешкоди — річки Березіна. Також там тренується наводити переправи в умовах мінусових температур 7-й інженерний полк.

Як зазначають військові експерти, останнім часом у білоруських зс один сценарій на всі навчання — марш своїм ходом та форсування водних перешкод.

Ці не є виключенням, а скоріше — продовженням класичного для збройних сил сусідів елементом, який простежується ще з весни минулого року...

Також, відповідно до повідомлень спільноти «Беларускі Гаюн», за останні кілька днів не фіксується значного перекидання техніки автошляхами, але помічено пересування залізницею артилерії у район Гомеля, бронетехніки до Борисова, де розташований 227-й полігон.

Фото prm.ua