Глава уряду також зауважив, що масована атака також мала важкі наслідки для української енергетики, адже руйнувань зазнали один блок теплової електростанції на сході країни та вісім блоків теплоелектростанцій на заході. Крім того, було пошкоджено три магістральні підстанції та одну повітряну лінію. «Проте енергосистема вистояла, залишилася цілісною та керованою. В енергетичній галузі відчуваємо постійну підтримку іноземних друзів і наших партнерів», — наголосив 

Д. Шмигаль, зазначивши, що серед останніх надходжень — 45 електростанцій резервного живлення від Азербайджану та надані Японією потужні генератори для Чернігівщини.

Коментуючи підготовку до зустрічі з делегацією Єврокомісії на чолі з Урсулою фон дер Ляєн, яка 2 лютого прибуде до Києва, Д. Шмигаль підкреслив, що під час наступних консультацій буде «звірено годинники» щодо виконання Україною рекомендацій Європейської комісії та оцінено ступінь прогресу і розуміння перспективи нашої спільної роботи.

За його словами, з часу отримання статусу кандидата на членство в ЄС Україна здійснила низку дуже важливих кроків, що забезпечують незворотність наших реформ та відповідають визначеним Єврокомісією семи рекомендаціям. Ідеться, зокрема, про призначення керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, який має забезпечувати ефективне розслідування злочинів, формування за результатами прозорого відбору Вищої ради правосуддя, а невдовзі також має розпочатися перший в історії нашої Незалежності конкурсний відбір суддів до Конституційного Суду. «Одним із ключових кроків на цьому етапі є завершення конкурсу на зайняття посади директора Національного антикорупційного бюро. Вже пройдено п’ять етапів із дев’яти і зараз уряд стурбований можливістю затягування цього процесу. Кандидатам залишилося виконати практичне завдання, пройти оцінку особистісних компетенцій та відповідну співбесіду з конкурсною комісією», — сказав прем’єр, висловивши переконання, що наступних двох тижнів має вистачити, щоб завершити ці процедури та до 31 січня подати список із трьох відібраних кандидатів на посаду директора НАБУ. «Україні важливо вчасно та у повному обсязі виконати свою «домашню роботу», адже перша оцінка нашої успішності відбудеться вже в лютому цього року під час саміту «Україна—ЄС», — сказав він.

Під час засідання Кабмін вніс зміни до положення про Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги, згідно з якими учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни, учасники війни, сім’ї загиблих (померлих) ветеранів війни та захисників і захисниць України, постраждалі учасники Революції Гідності можуть подавати до органів Пенсійного фонду України електронне посвідчення ветерана без пред’явлення оригіналів посвідчень у паперовій формі для внесення інформації про них до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги.

Змінами, внесеними урядом до Правил надання послуг поштового зв’язку, дозволено пересилання в міжнародних реєстрованих поштових відправленнях паспортів громадянина України для виїзду за кордон, а також паспортів громадянина України та посвідчення особи на повернення в Україну.

Також Кабмін вніс зміни до постанови, яка визначає новий порядок взаємодії між державними реєстрами у системі «Трембіта» та підключення до неї. Згідно з цими змінами, у «Трембіті» фіксуватиметься кожен випадок перегляду особистих даних українців і невдовзі відповідні сповіщення приходитимуть нам у «Дії».