«Міністерство внутрішніх справ — одна з ключових ланок безпеки нашої країни, а тому задіяні необхідні протоколи, щоб зберегти керованість усіма процесами», — повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, зазначивши, що після обговорення з

парламентом буде подання на призначення нового керівника відомства.
Також уряд доручив у рамках Державної комісії ТЕБ і НС утворити спеціальну робочу групу, яка візьме на контроль розслідування трагедії у Броварах. До складу цієї групи ввійдуть т. в. о. міністра внутрішніх справ, керівник ДСНС, представники інших міністерств.

«Зараз на місці працюють усі служби, щоб покроково, детально з’ясувати причини падіння гвинтокрила. Висловлюю свої щирі співчуття родинам. Світла пам’ять усім загиблим», — зазначив Денис Шмигаль. Урядовці хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх, хто загинув у катастрофі.

Під головуванням віце-прем’єр-міністра з відновлення України — міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова вже відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Комісія обговорила обставини авіаційної катастрофи, що сталася 18 січня у місті Бровари Київської області, а також питання створення робочої групи, яка візьме на контроль розслідування трагедії. Члени комісії заслухали доповіді голови Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергія Крука та начальник Київської обласної військової адміністрації Олексія Кулеби.

Т. в. о. міністра внутрішніх справ — голова Національної поліції Ігор Клименко в ефірі телемарафону UAразом висловив думку, що не було б війни, не було б і цієї трагедії. «Іде війна, і всі керівники всіх рівнів ризикують. Ми маємо знати, що відбувається на фронті, у прифронтових областях. Ми маємо знати, як служать наші підлеглі і які потреби наших громадян, як їх захистити. Тому міністр Денис Монастирський і перший заступник Єнін дуже часто перебували на фронті і не боялися. На жаль, ця трагедія має нам показати, що війна триває...» — сказав він. Водночас І. Клименко запевнив, що попри цю трагедію всі підрозділи МВС продовжують працювати задля безпеки держави та людей.