Відкривши засідання, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль привітав із долученням до урядової команди міністра освіти і науки Оксена Лісового та міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олександра Камишіна, а також зазначив, що після розширення повноважень віце-прем’єр Михайло Федоров окрім діджиталізації також опікуватиметься інноваціями, технологіями, розвитком науки та освіти.

Також глава уряду подякував країнам Європейського Союзу за перерахування чергового траншу макрофінансової допомоги у розмірі 1,5 мільярда євро. «Загалом від початку року фінансова допомога від Євросоюзу вже становить 4,7 мільярда євро. Ці кошти дадуть нам змогу втримати макрофінансову стабільність, виплачувати соціальні допомоги, пенсії, фінансувати повною мірою зарплати вчителям і лікарям», — зазначив Д. Шмигаль, додавши, що також уряд разом з європейськими партнерами готує масштабну програму відновлення вже на нинішній рік.

З цією метою уряд також підтримав та подасть до парламенту законопроект «Про проекти національного інтересу в сфері енергетики», який спрямований на зменшення бюро-
кратичних процедур та стимулювання інвестиції в енергетику. «Майбутнє української енергетики — у втіленні провідних технологій, які не лише дадуть можливість  зміцнити нашу енергонезалежність, а й посилять енергетичну безпеку Європи. Ухвалення цього законопроекту сприятиме сталому розвитку енергетичної інфраструктури України, надійному та безперебійному постачанню енергоресурсів, інтеграції України в енергетичний простір ЄС», — за-значив міністр енергетики Герман Галущенко.

Цей документ також визначає проекти спільного інтересу Енергетичного співтовариства, критерії відбору таких проектів, порядок транскордонного розподілу інвестиційних витрат для проектів спільного інтересу Енергетичного співтовариства.

Кабмін ухвалив рішення, яким розширюється коло осіб, що мають право на отримання спеціального ваучера на професійну перепідготовку, підвищення кваліфікації та навчання. «Ми говоримо про ваучер у розмірі понад 25 тисяч гривень, який надає Центр зайнятості, щоб люди могли опанувати нові навички та професію і знайти затребувану на ринку праці роботу», — повідомив прем’єр, зазначивши, що це допоможе реформувати ринок праці, який сьогодні дуже швидко змінюється.

Після призначення нового міністра з питань стратегічних галузей промисловості уряд також дав старт перетворенню державного концерну «Укроборонпром» в акціонерне товариство «Українська оборонна промисловість». «Це не просто зміна вивіски, це реформа, яка готувалася тривалий час ще до початку повномасштабного вторгнення росії. Сьогодні нам як ніколи потрібна ефективність в оборонно-промисловому комплексі. Потрібно запровадити корпоративну модель управління, створити умови для залучення інвестицій у виробництво зброї, техніки та амуніції. Відповідні зміни також дадуть змогу посилити взаємодію з нашими західними партнерами», — підкреслив Д. Шмигаль.

Ще одним рішенням уряд вніс зміни до Порядку проведення аукціонів із продажу спецдозволів на користування надрами, які передбачають підвищення мінімального розміру гарантійного внеску для участі в електронних торгах. Це сприятиме припиненню випадків недобросовісної конкуренції, коли деякі учасники торгів пропонують завищені суми за лот, а ставши переможцем, відмовляються від його купівлі, усуваючи в такий спосіб конкурентів на ринку. «Нові правила проведення аукціону запроваджують динамічне збільшення заставного внеску, що гарантовано дасть можливість при-брати монополії, а добросовісному покупцю — стати власником ліцензії на конкурентних умовах», — переконаний заступник міністра захисту довкілля та природних ресурсів Євгеній Федоренко.

Уряд підтримав рішення, яке передбачає передачу природному парку «Кременецькі гори», що на Тернопільщині, понад 2700 гектарів землі.